Staré Město zdemoluje část vybydlených paneláků

STARÉ MĚSTO – Radnice ve Starém Městě se rozhodla zdemolovat dva panelové domy v sídlišti Budovatelů. Jedná se o vybydlené nemovitosti, jejichž revitalizace by přišla zhruba na 30 miliónů korun. Reji to potvrdil starosta města Lukáš Koreš.

Sídliště Budovatelů ve Starém Městě. Demolice čeká na domy číslo 49 a 51. foto: red

„Tyhle domy se absolutně nevyplatí opravovat. Takže pro nás bude výhodnější je zbourat. Na jejich místě bychom chtěli vybudovat nové parkovací plochy, kterých je v této lokalitě nedostatek,“ uvedl starosta Koreš. 

Už samotná demolice objektů vyjde na pořádný balík peněz. Jak už bylo naznačeno výše, jejich revitalizace by mnohonásobně překročila investiční možnosti města. Letos chce radnice vybrat firmu, která se bourání obou paneláků chopí.

Město má plán a čeká na peníze

Demolice vybydlených paneláků neznamená rezignaci města na bytovou problematiku. Naopak. Radnice si už nechala zpracovat architektonickou studii, která řeší kompletní přeměnu sídliště Budovatelů. Aby se vize mohly stát realitou, bude ale potřeba spoustu financí. A bez podpory státu, která aktuálně v tomto směru chybí, to nepůjde.

„Otázkou zůstává financování celé akce, momentálně na to samozřejmě finanční prostředky nemáme. Na druhou stranu před několika lety nebyly dotace na výstavbu nájemního bydlení a dnes jsou. Věříme, že postupnými kroky se to zrealizovat dá,“ dodal Koreš.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava