Hanny Firla: Spokojení nebudeme asi nikdy, pořád chceme Majáles zlepšovat

ROZHOVOR - Už za pár dnů bude Pavlínin dvůr v Šumperku hostit jednu z největších akcí ve městě. Šumperský Majáles opět nabídne dva dny plné zábavy a skvělých vystoupení. Co je na pořádání Majálesu nejtěžší a v čem bude letošní ročník jiný? Za pořadatele odpovídá HANNY FIRLA.

Šumperský Majáles máme téměř vyprodaný, hlásí pořadatel Hanny Firla. Foto: rej

Jak jdou přípravy na letošní ročník Majálesu. Máte už vše připravené, nebo je před vámi ještě hodně práce s chystáním akce?

Dobrý den, moc děkuji za pozvání na rozhovor. Každý rok se snažíme finišovat přípravy co nejdříve, takže i letos už máme nachystáno skoro vše. Ale samozřejmě se ještě objeví spousta věcí, které budeme muset řešit, jak před festivalem, tak v den konání akce.

V čem bude letošní Majáles jiný, než předchozí ročníky? 

Tento bude asi nejvíc odlišný v tom, že mnoho interpretů bude mít na stage své skupiny. Hip hop se mísí s dalšími hudebními prvky a kapely budou dominovat. Myslím si, že náš line-up je tento rok zase o level výš. Mimo to jsme také rozšířili gastro a chill out zóny. Poprvé jsme součástí projektu Čistý festival a řadíme se formou třídění odpadu ke Colours, Votvíráku a dalším top festivalům. Cashless systém je již tradicí a pokračujeme v trendu nejrychlejšího placení s čipy NFCtron. Nově budeme mít také u vybraných stánků možnost placení kartou ve spolupráci s Mastercard. Druhým rokem máme vratné kelímky v rámci ekologie.

Co je na pořádání Šumperského majálesu nejtěžší? Zajistit peníze, sehnat atraktivní účinkující nebo přilákat lidi, aby na akci přišli?

Sestavit konkurenceschopný line-up obdobný festivalům po celé ČR s omezeným budgetem. Stále se nemůžeme rovnat finančně největším festivalům česko-slovenské scény, ale pracujeme na tom, abychom jednou mohli. Srovnávat se můžeme atmosférou, kterou vytváří nejlepší fans v Šumperku. Za to moc děkujeme.

Na Šumperský Majáles chodí spousta lidí a největší jména české hudební scény mají zájem u vás vystoupit. Zařadili jste se mezi nejvýznamnější akce v regionu. Je něco, co vám ještě chybí, abyste byli s Majálesem zcela spokojení?

Moc děkujeme, těchto reakcí si vážíme, jak z řad diváků, tak z řad interpretů. Zcela spokojeni nebudeme asi nikdy, takže pracujeme na tom, abychom každoročně festival co nejvíce posunuli. 

Jaký program letos čeká na návštěvníky a na koho se vy osobně nejvíce těšíte?

Headliners jsou Ben Cristovao, Yzomandias & Nik Tendo, Pokáč, Ca$hanova Bulhar, Gleb a Sofian MedjMedj - to je záruka kvality. Těším se i na další interprety, myslím si, že tento rok máme nejnadupanější line-up. Dvě perličky, pro old school šumperské fanoušky zmíním Johnny 94 a STR8 Union. Obě formace nebyly na podiu víc než deset let a obě mají na svém kontě hymny, které zná celé město, potažmo celá republika. Na tyto interprety se těším moc.

Co byste vzkázal mladým lidem, kteří na Majálesu ještě nikdy nebyli?

Neváhejte, 90 procent vstupenek je už prodáno. Přijďte okusit neopakovatelnou atmosféru a energii, která se každý rok vytvoří na konci května v Pavlínině Dvoře na Šumperském Majálese. Ve dnech 24. a 25. května se na vás všechny moc těšíme!

KOUPIT VSTUPENKY




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava